Over Judith van Helvoirt

Mijn naam is Judith van Helvoirt en in 2001 werd bij mij een veelvoorkomende chronische ziekte geconstateerd. Mijn reumatoloog verzekerde me dat er niet veel zou veranderen. Maar ik zou alles nog kunnen. Nee, ook blijven werken zou géén probleem zijn. Helaas zag de werkelijkheid er heel anders uit.

Judith in mindere tijden

Veel pijn en geen energie

Er volgde een periode van moeilijk lopen, dagen van slapen en nachten wakker van pijn. Herhaaldelijke pogingen om te re-integreren mislukte en leidde uiteindelijk tot het verlies van mijn baan als consultant. Vijf jaar lang voor niets gestudeerd. Hele toekomst in duigen. Dát vond ik allemaal veel erger dan het feit dat ik gemiddeld 16 uur per dag sliep en elke dag verging van de pijn.

Tussen de oren

Vanuit de medische wereld kreeg ik meerdere malen te horen dat mijn pijn- en vermoeidheidsklachten tussen mijn oren zaten. Dit hoorde allemaal bij mijn ziekte en daar viel volgens hen makkelijk mee te leven. Hier werd ik ontzettend onzeker van. Ik ging zelfs aan mezelf twijfelen.

Belang van goede voeding

Tot op het moment dat ik uit verschillende bronnen vernam dat voeding invloed kan hebben op je gezondheid. Ik ben me daar in gaan verdiepen en gaan uitproberen. Na een periode van reinigen en goed voeden voelde ik me een stuk fitter en na een periode van 5 maanden ervoer ik zelfs minder pijnklachten en sliep ik als een normaal mens 8 uur per dag. En wat helemaal bijzonder is, is dat ik zwanger mocht raken en inmiddels ben ik trotse moeder van 2 gezonde zonen.

Weer een volwaardig mens

Judith met haar vader: welzijnscoach Bart van Helvoirt van GoForFit

Nu pas kan ik met overtuiging zeggen dat ik me, tijdens de 4 jaar dat de ziekte mijn leven beheerste, niet heb aangesteld. Ik ondervind nog dagelijks aan den lijve dat ik 4 jaar lang in een roes heb geleefd. Het gevoel een kater te hebben gehad, zonder alcohol gedronken te hebben. Ik voel dat ik weer bewust deelneem aan het leven. Voor het eerst sinds 4 jaar voel ik me weer een volwaardig mens. Ik heb nog steeds de ziekte, maar de kwaliteit van mijn leven is gigantisch verbeterd.

Anderen helpen in mijn welzijnspraktijk

Toen ik meer energie kreeg, wilde ik mijn ervaring delen met andere mensen. Ik kreeg al snel veel reacties en vragen uit m’n omgeving hoe ik mijn welzijn heb verbeterd. Door deze groeiende vraag, heb ik besloten om er mijn werk van te maken en mensen bewust te maken van hun levensstijl. Ik adviseer mensen over hun voeding, het belang van voldoende beweging en begeleid hen zo naar goede resultaten.

Hoog Sensitieve Personen (HSP)

De laatste jaren begeleid ik ook steeds vaker hoog sensitieve ondernemers. Zij zijn zich meestal extra bewust van wat er in de nabije omgeving gebeurt (omgevingsprikkels), maar een hoog sensitief persoon reageert ook vaak gevoeliger op bepaalde stoffen in voeding zoals gluten, lactose, cafeïne en suikers. Ze komen dan bij mij terecht met darmklachten zoals obstipatie, diarree of een prikkelbare darm.  Soms zijn deze mensen zich er niet eens van bewust dat de hooggevoelig zijn en dat dit wel eens de reden kan zijn van hun klachten.

Daarnaast loopt de fysieke batterij van een HSP-ers soms veel sneller leeg met als gevolg dat zij veel eerder moe zijn dan anderen. Of het kan zijn dat een hoogsensitief persoon sneller en makkelijker in de stress schiet waardoor het lichaam meer behoefte heeft aan magnesium en vitamine B.  Tijdens mijn begeleiding geef ik voedingstips die kunnen bijdragen aan een betere energiehuishouding. Samen gaan we na hoe je door anders te eten en te drinken je de energiebalans positief kunt beïnvloeden.

Dankbaar werk

Het mooie van dit werk is dat je mensen oprecht mag helpen aan een vitaler leven en ik kan me geen dankbaarder werk voorstellen dan dit.

Judith van Helvoirt

Wat mag je verwachten als ik je begeleid? Je leest het hier!