Over Judith van Helvoirt

Judith van Helvoirt

Judith van Helvoirt

Mijn naam is Judith van Helvoirt. Een veel voorkomende chronische ziekte werd bij mij in 2001 geconstateerd. Mijn reumatoloog verzekerde me dat er niet veel zou veranderen.

Ik zou alles nog kunnen. Nee, ook blijven werken zou géén probleem zijn. De werkelijkheid werd helaas anders.

Er volgde een periode van moeilijk lopen, dagen van slapen en nachten wakker van pijn. Herhaaldelijke pogingen om te reïntegreren mislukte en leidde uiteindelijk tot het verliezen van mijn baan als consultant. Vijf jaar lang voor niets gestudeerd. Hele toekomst in duigen. Dát vond ik allemaal veel erger dan het feit dat ik gemiddeld 16 uur per dag sliep en elke dag verging van de pijn.

Vanuit de medische wereld kreeg ik meerdere malen te horen dat mijn pijn- en vermoeidheidsklachten tussen mijn oren zaten. Dit hoorde allemaal bij mijn ziekte en daar viel volgens hen makkelijk mee te leven. Hier werd ik ontzettend onzeker van. Ik ging zelfs aan mezelf twijfelen.

Tot op het moment dat ik uit verschillende bronnen vernam dat voeding invloed kan hebben op je gezondheid. Ik ben me daar in gaan verdiepen en gaan uitproberen. Na een periode van reinigen en goed voeden voelde ik me een stuk fitter en na een periode van 5 maanden ervoer ik zelfs minder pijnklachten en sliep ik als een normaal mens 8 uur per dag. En wat helemaal bijzonder is, is dat ik zwanger mocht raken en inmiddels ben ik trotse moeder van 2 gezonde zonen.

Nu pas kan ik met overtuiging zeggen dat ik me, tijdens de 4 jaar dat de ziekte mijn leven beheerste, niet heb aangesteld. Ik ondervind nog dagelijks aan den lijve dat ik 4 jaar lang in een roes heb geleefd. Het gevoel een kater te hebben gehad, zonder alcohol gedronken te hebben. Ik voel dat ik weer bewust deelneem aan het leven. Voor het eerst sinds 4 jaar voel ik me weer een volwaardig mens. Ik heb nog steeds de ziekte, maar de kwaliteit van mijn leven is gigantisch verbeterd.

Toen ik meer energie kreeg, wilde ik mijn ervaring delen met andere mensen. Ik kreeg al snel veel reacties en vragen uit m’n omgeving hoe ik mijn welzijn heb verbeterd. Door deze groeiende vraag, heb ik besloten om er mijn werk van te maken en mensen bewust te maken van hun levensstijl. Ik adviseer mensen met behulp van goede voeding, voldoende beweging en begeleid hen naar goede resultaten.

Het mooie van dit werk is dat je mensen oprecht mag helpen aan een vitaler leven en ik kan me geen dankbaarder werk voorstellen dan dit.
Judith van Helvoirt

w gezin.


Wil je meer informatie? Dan kun je via het contactformulier jouw belangstelling kenbaar maken. Je kunt natuurlijk ook mailen: info@welzijnspraktijkhelmond.nl of bellen: 06 -1470 1122.