Wat kan ik -als welzijnscoach- voor jou betekenen?

Welzijnscoach Judith van Helvoirt maakt je bewust van wat gezonde voeding is en de invloed hiervan op jouw lichaam

De kracht van Welzijnspraktijk Helmond ligt in de persoonlijke aanpak en een-op-een begeleiding.

  • Wil je jouw gewicht leren beheersen?
  • Voel je je niet lekker in je vel?
  • Ben je gauw moe of niet fit genoeg?
  • Wil je met  uitgebalanceerde voeding werken aan betere sportprestaties?
  • Wil je werken aan een mooiere uitstraling?
  • Een betere kijk krijgen op de huidige eetgewoonten van jou en je gezin?

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Wat mag je verwachten? Onze werkwijze:

Als ik (of mijn team) je mag begeleiden naar een betere levensstijl dan wil ik je graag éérst fysiek ontmoeten. Tijdens een gratis intakegesprek bespreken we je wensen, je huidige leefpatroon en meet ik je BMI, spiermassa en vetpercentage.  Vervolgens bekijken we hoe jouw persoonlijke voedingsplan eruit zou moeten zien. Wil je bijvoorbeeld afvallen, fitter worden, meer spiermassa en/of een betere conditie? Ik help je om de beste resultaten te boeken waarbij ik rekening houd met jouw financiële situatie.

Wat verlang ik van jou?

In één ding kan ik alvast duidelijk zijn. Ik verlang van jou dat je water drinkt. Veel water zelfs, anders heeft mijn begeleiding geen zin. Daarnaast maak ik tijdens mijn persoonlijk coaching gebruik van de op wetenschap gebaseerde, natuurlijke voedingsproducten van Herbalife waar ik zelf –en vele cliënten-  veel baat bij hebben.

Persoonlijk contact in mijn praktijk, of via ZOOM

Iedere persoon is uniek en daar pas ik mijn begeleiding graag op aan. Bij voorkeur ontmoet ik je de eerste maand wekelijks in mijn praktijk. Woon je buiten de regio Helmond en is de reistijd te lang? Dan kunnen we elkaar online ontmoeten via ZOOM. Zo werken we samen aan een actief bewustwordingsprogramma, waarin je de werking van je lichaam beter leert begrijpen en relaties leert leggen tussen voeding, beweging en een gezonde leefstijl..

Na die eerste maand –en uiteraard in overleg- zien we elkaar om de week, zo’n drie maanden lang. Vervolgens kijken we  of er nog steeds (grote) behoefte is aan die beroemde stok achter de deur.

Hoog Sensitieve Personen (HSP)

De laatste jaren begeleid ik ook steeds vaker hoog sensitieve ondernemers. Zij zijn zich meestal extra bewust van wat er in de nabije omgeving gebeurt (omgevingsprikkels), maar een hoog sensitief persoon reageert vaker gevoeliger op bepaalde stoffen in voeding zoals gluten, lactose, cafeïne en suikers. Ze komen dan bij mij terecht met darmklachten zoals obstipatie, diarree of een prikkelbare darm.  Soms zijn deze mensen zich er niet eens van bewust dat ze hooggevoelig zijn en dat dit wel eens de reden kan zijn van hun klachten.

Daarnaast loopt de fysieke batterij van een HSP-ers soms veel sneller leeg met als gevolg dat zij veel eerder moe zijn dan anderen. Of het kan zijn dat een hoogsensitief persoon sneller en makkelijker in de stress schiet waardoor het lichaam meer behoefte heeft aan magnesium en vitamine B.  Tijdens mijn begeleiding geef ik voedingstips die kunnen bijdragen aan een betere energiehuishouding. Samen gaan we na hoe je door anders te eten en te drinken je de energiebalans positief kunt beïnvloeden.

Wat kost een betere leefstijl?

Gezond leven heeft geen prijskaartje maar net als al mijn teamleden, vind ik dat een betere leefstijl voor iedereen betaalbaar moet blijven. Wij zien onze begeleiding als extra service. Je betaalt alleen voor de voedingsproducten die je afneemt of jouw deelname aan de activiteiten. Je kunt dus zelf kiezen wat het beste bij jouw financiële situatie past.

Meer weten over Judith? Klik hier.