Steven Bokken

Mijn naam is Steven Bokken eigenaar van ‘Bokkensprong‘ en partner van Judith van Helvoirt die welzijnspraktijk Helmond heeft opgericht. Samen met haar, zet ik mij graag in voor jouw gezondheid en welzijn.

Bij Bokkensprong krijg je dankzij juiste sturing en coaching de nodige inspiratie en inzichten om jouw pad te bewandelen waarbij je kunt rekenen op mijn steun en volledige inzet. We kiezen daarbij niet voor de gemakkelijkste weg. Maar het blijft wel jouw weg!

Weinig energie? 
Mijn kracht is je te leren hoe jij jouw volledige potentieel naar boven kunt halen. Door stap voor stap bewuste keuzes te maken –waarbij jij jouw eigen doelen stelt–  wordt het beste in jezelf naar bovengehaald. Ook -of juist- als je nu heel weinig energie hebt, motiveer ik je om uit die luie stoel te komen en te werken aan een betere leefstijl. Daarbij kijk ik wat bij jou past en wat haalbaar is. Ook financieel.

Wandelende voetbalmoeder
Om een voorbeeld te noemen: een cliënt van mij is een alleenstaande vrouw met 2 kinderen die -net als veel andere werkende moeders- heel veel ballen in de lucht moet houden. Het leek bijna onmogelijk om tijd vrij te maken om te gaan sporten. Tijdens onze gesprekken vertelde ze dat ze haar kinderen regelmatig naar hun voetbaltraining bracht waarna ze ze weer moest ophalen. Toen viel het kwartje! Nu maakt ze een lange wandeling door het nabij gelegen bos en haalt daarna de kinderen weer op.

Bokkensprong
Ik ben zelf heel sportief en ga een uitdaging niet uit de weg. Ik fiets, wandel, zeil graag en doe aan vrijduiken. Kortom: ik vind het gewoon goed om eens lekker gek te doen.  Om die “Bokkensprong” te maken, zeg maar. En te kiezen voor wat jou zielsgelukkig maakt.

Goed ontbijten om te pieken
Of je nu intensief sport of liever wat rustiger aan doet, belangrijkste basis is een gezonde levensstijl. Niet obsessief maar wel consequent. Denk aan een driehoek, hoe breder de basis hoe hoger de piek. Daarom eet ik al 7 jaar het beste ontbijt waarin alles zit wat nodig is om de dag goed te beginnen.

App of bel me als je het gevoel hebt dat Bokkensprong een inspiratiebron kan zijn in jouw leven.
Tel. +031 (0)6-192 963 33

Opleidingen en training

Ik ben niet alleen coach geworden omdat dat ‘nu eenmaal in me zit’.  Ik werk al vanaf 2008 als coach en sindsdien zorg ik ervoor dat de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog blijft. Ik investeer veel in het aanscherpen van mijzelf en streef ernaar me te blijven ontwikkelen als coach én mens. Je bent immers nooit uitgeleerd!

2008-2010 Life – Coach (thuisstudie via NHA)
2012-2014 Opleiding coaching en counseling
2014 Workshop coaching bij de Interactie Academie
2014 Workshop Franklin Covey  ‘ De 4 disciplines van uitvoering’
2015 2 – daagse workshop Franklin Covey: ‘ The 7 habits of highly effective people ‘
2015-2016 Opleiding tot professioneel trainer bij de HRD Academie.
2016 Transformational Presence: 4 daagse opleiding met Alan Seale via ‘Het Eerste Huis’ in Nederland
2019 Vrijwilliger bij YAR wonen Limburg

Coach en trainer voor bedrijven

Ben jij die bedrijfsleider die inziet hoe belangrijk het is om in oprechte verbinding met jouw werknemers te zijn? Dan help ik je graag verder.
De verschillende opleidingen die ik heb gevolgd en mijn ruime ervaring als werknemer in verschillende bedrijven hebben gezorgd voor unieke inzichten. Ik stel me vol passie en liefde ten dienste van bedrijven die een Bokkensprong willen maken op het menselijk vlak.
Daarnaast is zowel de mentale gezondheid én de fysieke fitheid van de medewerkers van vitaal belang voor een organisatie. Gezonde en vitale werknemers zijn productiever, hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder. Hoewel leefstijl de keuze is van de werknemer, kun je werknemers wel degelijk bewust maken van (het effect van) hun leefstijl. Wil je meer weten hierover? App of bel mij: +031 (0)6-192 963 33

2004-2016 Actief lid OR, 4 jaar actief lid CPBW en 8 jaar Delegee
2011-2016 Trainer – opleider bij Sumitomo Bakelite Europe te Genk
2016-2021 Productieverantwoordelijke bij Pludis nv te Bree. Naast de productieplanning en de formulering van de missie en visie, was ik verantwoordelijk voor:

  • Productiviteit verhogen: concrete doelstellingen voor elk team.
  • Coaching op de werkvloer
  • Betrokkenheid creëren
  • Mensgerichte leiderschapsstijl met veel aandacht voor de bedrijfscultuur.
  • Teamvergaderingen organiseren
  • Opstart adviesraad welzijn op het werk i.pl.v. CPBW
  • Draagvlak creëren voor de missie en visie van het bedrijf.